Dikke lul 4 bier, of 6 of 10.

Ik zat in team Yuri, nou ja, eigenlijk zit ik er nog steeds in. Komt door mijn rebelse karakter die een schurfthekel heeft aan moraalridders die met hun vingertje staan te wijzen. Meestal zijn ze zelf niet verder gekomen dan een plaats op de bank bij FC- Kutteveen. Zoals Yuri zelf al toegaf heeft hij 4 tot 6 biertjes gedronken, wat verre van handig was en waarschijnlijk waren het er wel meer dan 10. Maar als ik naar het lijf van Yuri kijk zie ik nu niet het lichaam van iemand die dagelijks total loss van de barkruk afglijdt. Ik zie toch duidelijk een droog en afgetraind lijf van jaren hard werken en afzien.hqdefault

Net even iets anders dan die vette bierpensen van de FC- Kutteveners die zittend plassen omdat ze hun leuter niet meer kunnen vinden. Die zullen nooit een plaats weten te bemachtigen op de Olympische spelen met zicht op een gouden plak. Het enige wat zij hebben is een dikke vette bierpens die hun hinderlijk het zicht ontneemt als ze op de bank langs de sportzenders liggen te zappen met uitzicht op een korstige plak tussen hun benen.

 

Ga toch lekker wandelen stelletje moraalridders! Degene die nu het hardste roepen, zouden zich in Rio allang hebben vergrepen aan een latino shemale. Al zuipend en hossend zouden ze zich op de Copacabana voortbewegen stoer knijpend in Lola haar Braziliaanse billetjes. Ze sprongen als rijpe jeugdpuisten uit hun mancave om Yuri met de grond gelijk te maken. Wat ook best makkelijk is gezien zijn lengte, want als Yuri staat, ligt hij al bijna.

Gaat mij niet eens meer om het evt wangedrag van onze nationale turndwerg. Ook niet meer om het verloren kortgeding waar zijn advocaat trouwens een ijzersterk betoog voerde. Ik heb met mijn tienerzoon duidelijkere afspraken gemaakt dan het NOC*NSB met zijn atleten over het nuttigen van alcoholische versnaperingen. Nederland verdient geen helden, dat is mij wel duidelijk. Standaard regels zijn voor standaard mensen, niet voor talenten! Deze sportieve doodstraf is disproportioneel ,onmenselijk en onomkeerbaar. Nederland die normaal toch uitblinkt qua doofpot affaires. MH 17, Demmink, Greet Hofmans om maar een kleine greep te nemen uit het hele arsenaal. Nee, de dopepot affaire van Yuri moest wel helemaal open van het NOC*NSB. Had het intern opgelost, die jongen zijn kans op een plak gegeven, ons allemaal.

Yuri, kleine man, je bent te groot voor Nederland met zijn bekrompen sportmentaliteit. Te groot voor een met modder gooiende NOC*NSB advocaat Knijff (oud wijf), van horen zeggen en megalomane Bobo’s. Te groot voor een trainer die het mes tussen de ringen in je rug stak. Maar God, kleine man, wat had ik je die olympische plak gegund! En wat zouden die dikke vette FC- Kutteveneense moralisten dan hebben staan juichen met hun hangende sponspens. Het ga je goed man, oprecht. Deze kop-staart uitspraak was niet in jouw voordeel. Denk wel dat deze hele affaire nog een staartje krijgt, omdat die stinkt. Niet naar jouw atleten zweet, maar meer naar het laffe angstzweet van een incapabele trainer en hypocriete Bobo’s.

Dit was mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen.

66 gedachten over “Dikke lul 4 bier, of 6 of 10.

  1. tja…zo lang we niet precies weten hoe t zit, kunnen we er ook niks over zeggen.

    yuri: 4 tot 6 biertjes….als je zo weinig hebt gedronken, dan weet je precies hoeveel glazen het waren.

    Maar t zal mij idd een zorg zijn hoeveel hij drinkt. T is zijn prestatiemoment.

    Het enige waar het voor mij echt om gaat: heeft hij de nachtrust van andere sporters verstoord?
    Wat hij voor zichzelf doet, maakt me niks uit. Maar andere sporters hadden die dag wel belangrijke evenementen en dan is er weinig zo belangrijk als goed slapen.
    Als hij er echt een zooitje van gemaakt heeft bij terug komst is het volledig terecht dat hij weg moest.

    Like

  2. Wie zijn hier nou de moraalridders… Jullie oordelen over bobo’s die daar niet zijn om het beste uit zichzelf te halen. Waarom ze daar wel zijn is een geheel andere discussie. Wij Nederlanders zijn goed om ergens tegen aan te schoppen, omdat we er niet tegen kunnen als er regels gelden. Die in dit geval andere sporters in bescherming neemt die wel in Rio zijn om het beste uit zichzelf te halen.
    Een laat het voor een keer duidelijk zijn dat het niet onze fucking gouden medaille is, maar die van de topsporter, de familie en vrienden die hen in dik en dun (onder) steunen en ja, van de trainer die hier verguisd wordt. Maar die ook in slechtere tijden naast en achter de sporter heeft gestaan om hem weer naar een hoger plan te trekken…soms is het ook voor deze mensen teveel en moeten zij een verdomd moeilijke keuze maken, na jaren geïnvesteerd te hebben in “hun” sporter. Niet voor het geld of eigen roem, maar uit liefdadigheid.
    Maar wat weet 3/4 van Nederland hier nou van? Zij hebben nooit het topsportniveau bereikt , laat staat regionaal topniveau. Maar zij zijn degenen die voorop lopen, stelletje azijnpissers, omdat ze van mening zijn dat hen een gouden medaille door de neus is geboord. Wake up, met je hakken over de sloot de finale halen is nog mijlen ver van die gouden medaille. Waar jullie geen enkel aandeel in hebben.

    Like

  3. Ontspanning en wat biertje prima want ontspanning is soms belangrijk als je onder grote spanning staat. Maar ’s Avonds een vent, ’s ochtends een vent!!!
    Yuri kom de volgende dan wel gewoon opdagen op de training.
    Of ben je zo goed dat je geen training nodig hebt?!
    Nee toch want de finale haalde je maar net.

    Wees jezelf wees anders maar blijf ook professioneel !!

    Like

  4. In Duitsland of Engeland zou hij onder pek en veren worden bedolven. In Nederland laat niemand zich de waarheid zeggen, men duldt geen gezag. De middelmaat (als 7e geplaatst) mag overal schijt aan hebben, maar presteren, ho maar. En vervolgens de slachtofferrol spelen. Yuri is een domme sukkel, slechts geschikt voor Fc Kutteveen, maar niet voor topsport. Ralph PM.

    Like

  5. Leuk commentaar op Antonio van je hoor Niccolumn, maar zoals het verhaal hier boven jou mening.
    Helaas in beide gevallen loze rommel.
    Het is leuk dat je interessant wil doen met grove taal, maar geef eens feiten.
    Iemand dissen kan iedereen, een statement maken dmv feiten is pas echte kunst.

    Like

  6. Je bent nog vergeten te vermelden: ‘ik hoop dat ze Epke Zonderverstand een rekstok in zijn hol schuiven, weet hij meteen hoe dat matennaaien voelt’. Verder heb ik er weinig aan toe te voegen.

    Like

  7. Helemaal mee eens. Help Yuri nu nog aan een plaats in het Belgische team en laat hem daar goud winnen. En stuur alle azijnpissers naar Erdogan, kunnen we hier weer heel wat asielzoekers opnemen wellicht zelfs met medaille kansen.

    Like

  8. Typisch het voorbeeld van klikken dat kunnen mensen zo goed en een ander niks gunnen nee iedereen moet het gelijk weten aan de schandpaal met die gozert wat geweest is heet niet voor niets verleden

    Like

  9. Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen. Wanneer er afgesproken is geen drank dan hadden ze ook een sanctie bij moeten vermelden. Hij was fout, straf te hoog.

    Like

  10. De meeste alcohol vrije sporters die in het gareel lopen van de noc bobo’s maken op het moment helemaal niks klaar daar in rio. Dan maar een turner die zijn eigen plan trekt en ter ontspanning een pilsje neemt om in de finale weer te knallen, maar helaas dat is niet wat de noc bobo’s willen zei willen sporters die naar hun pijpen dansen en geen medailles winnen.

    Like

  11. In plaats van degene aansprakelijk te stellen voor zijn gedrag is volgens de auteur alleen anderen schuldig .
    Ik vraag me af of de mensen hier hetzelfde hadden gereageerd als het om iemand ging , die geen kans had gehad op een medaille .
    Zijn wegsturen is terecht en niets anders. Je weet de regels en als je ze overtreed weet je dat het gevolgen heeft . Dan moet je niet gaan zeuren achteraf.
    Maar dat is Nederland. Zeuren elke dag dat de straffen in Nederland te laag zijn maar zodra er een straf is die wel goed wordt uitgevoerd , gaan ze weer zeuren dat die te hoog is .
    Vooral de verwijten als moraalridders zijn lachwekkend. Hoe durf je het in je hoofd te halen om je aan de regels te houden , blijkbaar mag je ze verbreken als je een medaille kan winnen.
    Hypocrieten van de bovenste plank.

    Wat dat betreft is het volgende stukje een stuk realistischer.

    http://www.ad.nl/sport/van-gelder-is-geen-slachtoffer~a87252d7/

    Like

  12. Idd! Maar zelf wel lekker in Rio blijven hangen en aan het eind een flinke zak geld mee naar huis nemen. Volgens mij is de betreffende trainer inmiddels overbodig, nu zijn sportman terug is getrokken. Dus…. Pack your shit and go!

    Like

  13. Als je je tienerzoon om de 5 minuten zou appen,zou hij ook ophouden te reageren,bijna paranoia ,hoe de trainer elke minuut rapport wil wat je als volwassen man van 33 jaar bent aan het doen,volwassenheid houd ook in dat je je eigen keuzes kunt maken,wat je wel en niet kan,je kent jezelf het beste,als hij de dag erna MOEST presteren,was het ee n andere zaak,maar om een week vantevoren al te liggen stressen en stalken(want dat is het eigenlijk)is helemaal buiten proporties,het lijkt er meer op dat dit een machtsspelletje is van,als jij niet zo pareerd als ik dat wil,zorg IK dat je naar huis word gestuurd.
    Andere landen gaan op een volwassener manier met hun volwassen atleten om.
    I rest my case.

    Like

  14. Dus wanneer je met je leaseauto onderweg bent en je rijdt te hard ben je je baan kwijt? Wanneer je zoon tegen de afspraken in bezopen thuis komt schop je hem het huis uit? Straf is buiten alle proporties.

    Geliked door 1 persoon

  15. Inderdaad raar dat die trainer een pupil zo laat vallen. Er moet wel iets heel ergs gebeurt zijn. Maar beide partijen hebben niets ernstigs gemeld. In mijn ogen in ieder geval niet iets wat deze straf rechtvaardigt .

    Like

  16. Dat is zo een domme uitspraak, wanneer die tig water drinkende atleten beter waren geweest dan Yuri dan hadden zij daar gestaan. Je doet net of Yuri dankbaar moet zijn voor zijn plek op de spelen maar die heeft hij met zijn talent en hard werken vedient. Had hem een andere straf gegeven.

    Geliked door 1 persoon

  17. Idd. Kneuterige zielepieten zijn het.
    Daar gaat weer een gouden plak aan ons neus voorbij…..

    Like

  18. Thanks Nicolumn.

    Geweldig verwoordt en grappig geschreven.
    Helemaal met je eens en ronduit asociaal hoe ze met zijn kansen omgaan.

    Ik zie hier ook een aantal reacties, precies zoals je al zei, die kan echt niet begrijpend lezen of heeft alleen vlagen gelezen. Mijn god. Haha. 👍
    Ik ga je column vaker lezen.
    Thanks

    Geliked door 1 persoon

  19. Wat een walgelijke, domme, generaliserende column. Dat is mijn mening en daar zul jij het mee moeten doen. Wellicht ben je beter in turnen…

    Like

  20. Jammer dat het nadenken je verlaten heeft en je alle andere de schuld geeft. Zwak. Geweldige samenvatting.

    Like

  21. Als ie nou stomdronken aan de ringen had gehangen. ”
    EN: “Kun je dronken worden van Heineken?” 🙂

    Like

  22. Idd. Yuri is een topsporter, echter gaat hij een overeenkomst aan met NOC. Hij wordt notabene gedurende een aantal maanden onderhouden en hoeft zijn hoofd niet te breken over hoe hij aan zijn centjes komt! “Wij” moraalridders werken (ook)voor ons geld en hebben maar te slikken wat de baas beslist. Waarom zou Yuri dat niet hoeven?? Jij maakt ook afspraken met je tienerzoon die de regels weleens overtreed…we hebben het hier over een kerel van 33 die onderhand eens volwassen moet worden! Welkom in de harde wereld waar je niks voor niets krijgt!

    Like

  23. Jij denkt dat Yuri faalangst heeft, …….ik denk dat jij gewoon alvast voor de winter een paar geitenwollen sokken moet gaan breien onder het genot van een lekker kopje brandnetelthee en een biologische meergranenkoek

    Geliked door 1 persoon

  24. Mooi, eindelijk eens iemand die de zaken op een rijtje zet. Een trainer die problemenheeft met zijn pupil zou zelf moeten vertrekken en de sporters hun werk laten doen.

    Like

  25. Vanuit de emotie sterk geschreven stuk. Als het inderdaad alleen bier is geweest is de straf buiten alle proporties. Er zijn al meer sporters die hebben toe gegeven hetzelfde te hebben gedaan op andere spelen. Buiten het olympisch dorp wat drinken. Iedere sporter heeft zijn eigen manier om te presteren. Dat is altijd een combinatie van inspanning en ontspanning. Wellicht heeft deze combinatie van prestatie afgewisseld met avondjes door zakken ipv drugs hem naar de spelen gebracht.
    Hij moet gedacht hebben “never change your way while your winning”. Ritme is alles, in the flow komen en daar proberen te blijven. Hoe doe je dat als er zoveel dagen tussen plaatsing en de finale zelf zitten? Terug vallen op gewoontes….

    Like

  26. Hoe of wat er is gebeurd doet er niet toe. Er is niemand verkracht of vermoord. Dat zijn pas fouten. Hij lag onder een vergrootglas die kleine gro te man. Dit ga je binnenshuis oplossen als gezonde mensen met , indien aanwezig bij de bobo’s, gezond verstand. Hij is willes en wetens vertrapt tot moes, bewust met voorbedachte raden. Ik denk dat hij hier niet bovenop komt. Is bijna ook onmogelijk. Wat ik niet snap dat wij het NOC nog willen in deze hoedanigheid. Kunnen we ergens ons beklag doen. Hoeveel handtekiningen zijn er nodig om van die graaiende, slijmballen af te komen. Ik ga wel verzamelen. In geen ander land zouden ze dit pikken.

    Geliked door 1 persoon

  27. Ik WAS het voor t grootste deel met je eens. Maar na het zien en vooral horen van de reacties over en weer in de rechtszaal toch van mening veranderd. Als Yuri gewoon had toegegeven:”Ja, ik heb gefeest, gezopen. Ben naar een club geweest en heb daar ook zitten zuipen. Heb alle apps wel voorbij zien komen maar ik wilde er niets van weten want het vlees was even zwak, ik wilde feesten!” Dan had hij ECHT sterk gestaan. Nu lag het liegen er zo ontzettend dik bovenop. Ongekend. Bijzonder ook dat zijn verder ijzersterke raadsman het heeft toegelaten om Yuri zo te laten spreken. En vwb NOCNSF: Lees de column van Youp van vandaag.

    Geliked door 1 persoon

  28. Wij (de beste stuurlui) zijn er niet bij geweest en kunnen dus niet objectief oordelen over de omstandigheden, oorzaak, redenen, Dat een trainer, die zich 10 jaar van z’n leven met ziel en zaligheid voor Yuri heeft ingezet, de pijp aan Maarten geeft, cq de knuppel in het hoenderhok gooit, zal ongetwijfeld zijn redenen hebben. En die redenen kennen wij, de buitenstaanders, niet.
    Yuri ‘de held’, de trainer en bobo’s de ‘schlemielen’? Lijkt me niet. Er is veel meer aan de hand geweest dan naar buiten is gekomen en wellicht is dat gedaan om de persoon Yuri niet verder te beschadigen.
    Wie weet komen de details ooit naar buiten.

    Geliked door 1 persoon

  29. Hoezo gouden plak hij had nog geen brons gehaald.
    Het grote probleem met van Gelder is zijn mentaliteit ik denk dat hij faalangst heeft vandaar ook zijn verleden. Deze man heeft voor zijn talent veel te weinig gewonnen en zich gelaafd aan allerlij foute dingen op het verkeerde moment.
    Tis toch raar dat voor elk groot evenement wk ek os hij zich heeft vergrepen aan stimulerende middelen .
    Dit is mijn mening.

    Geliked door 1 persoon

  30. Maar die atleten hebben zich niet geplaatst in directe confrontatie’s met Yuri……..
    En wss nam hij toen ook al een biertje, en wipte hij zijn Braziliaanse vriendin.(ik zou die 2,5 uur afwezigheid zo verklaren)
    Nee, hij is gewoon geslachtofferd, het doet ze pijn dat hij zo goed is terug gekomen na zijn schorsing.

    Like

  31. Met jouw uitspraak kan iedereen die tegen het nuttigen van een paar biertjes is het zeker doen Nicole. Als Yuri de volgende dag zich had moeten bewijzen was het wat anders geweest, maar ik heb het vage vermoeden dat er toch meer heeft gespeeld. Er is niet eens uitgezocht wat er nu eigenlijk is gebeurd, zomaar weggestuurd door een aantal lui die het misschien wel prettig vonden. Zo’n kort geding is ook maar wat ze er van willen maken, ik denk dan ook net als jij dat het zaakje stinkt en ik kom niet eens uit Kutteveen 😉

    Geliked door 1 persoon

  32. Kan jij Tom Boot eens bellen? Die heeft daar een ander idee over. De angst coach die bankzitters slachtoffert om de rest van het team een lesje te leren. Sabelt met het grootste gemak sporters neer, althans als hij denkt dat hij er geen nadeel van heeft. Veel gewonnen, vele atleten naar de kloten geholpen. Dus ook buiten FC Kutteveen zijn er coaches die denken de wijsheid in pacht te hebben en helemaal niets op hebben met de individuele belangen van een sporter.

    Like

  33. Als echte FC Kuttevener heb ik een afspraak met mezelf gemaakt. Namelijk feest vieren en het niet erg vinden dat mijn dikke pens groter wordt. Alhoewel ik al de 50 voorbij ben is deze nog niet zo groot dat ik zittend moet pissen… ( heerlijk om eens plat te schrijven).

    Kan me niet voorstellen dat Yuri deze afspraak met zichzelf heeft gemaakt. Ook niet met anderen.
    Ben het eens met het feit dat Nederland de kans op een extra medaille verloor. Vraag me echter wel af wie hiervoor de oorzaak was. Volgens mij is eea begonnen bij Yuri zelf. Hij maakte keuzes waaraan andere topsporters niet eens denken tijdens de OS.
    Het is al eerder gebleken dat Yuri zichzelf niet in de hand heeft, Wellicht was een extra waakhond een optie. Maar Yuri heeft er toch gewoon ‘Schijt aan”…

    Zoals ook jij (althans de meeste lezers) dronken of niet fit op je werk hoeft te komen zo mag Yuri dit ook niet. Dom lullen tegenover je baas moet je ook niet doen. Niet slimmer willen zijn dan je bent. Je valt door de mand. En weet wel dat de OS in tijdsduur gewoon werk is. Hier wordt een Olympiër namelijk voor ingelijfd. Bijna gelijk aan een militair. Let wel ik zeg bijna voor de azijnpissers onder ons welke al direct willen reageren.

    Neemt niet weg dat ik het jammer vind voor iedereen welke de sport een groot hart toe dragen. Geen finale …. geen medaille ….. Jammer voor Yuri’s toekomst. Hoop dat er geen verval van hem maar een sportieve reactie ( lees topprestaties… het zal ze leren…) ontstaat.
    De toekomst zal het leren.

    Geliked door 1 persoon

  34. Het hele feit is, dat Yuri een topsporter is, en dat brengt consequenties met zich mee. Is het echt zo moeilijk om nog twee weken een topsporters-schema aan te houden en gewoon water te drinken?
    Op zijn plek hadden -tig andere atleten doodgraag willen staan, die er geen moeite mee hadden gehad om alcoholvrij te blijven!!!
    Ik zeg, eigen schuld, dikke bult (lees bierbuik 😜)

    Geliked door 2 people

  35. Leuk verhaaltje, alleen schaar je nu iedereen over 1 kam, diegene die het hoogste woord hebben over Yuri zijn niet de “vettige spelers” van FC Kutteveen..ook niet de bierbuik en bankhangende tv kijker…nee dat zijn de Bobo’s die de grootste bekken hebben en hem naar huis sturen, betrek dat volk dan in jouw verhaal en niet de “gewone man”..die over het algemeen WEL allemaal achter Yuri staan.
    Mooi verhaal maar een beetje dom verwoord..
    Mijn mening.!!!

    Like

  36. Geweldig stuk. Goed geschreven. En helemaal waar. Bobo ‘ s bij de sportbond, Dombo’ s zijn het. (I.Q 70)

    Like

  37. Hij Kan beter voor een ander land gaan uitkomen de volgende spelen, en ze een poepie laten ruiken. Echt belachelijk hoe ze met hem omgaan.

    Like

  38. Zonde van een sportman die jarenlang heeft getraind om zijn doelen te bereiken en dan door de een trainer zo zwart wordt gemaakt, om dat Yuri alleen zijn plaatsing van zijn finale plaats wilde gaan vieren met een slokje bier bij de Heiniken-house en notabene ook nog sponsor is van de sportlieden van Nederland enz.
    Kortom zeer kortzichtige beslissing gemaakt en niet rekening houdend met het leven van Yuri als sportman en een medaille vertegenwoordiger voor Nederland.
    Het is schandalig om dit te moeten mee maken als top-atleet als Yuri.
    Een goed afgetrainde lichaam die al heel veel moest laten om zover te komen en dan op het moment supreme het moet moet laten afweten.
    Zo’n grote domper wens ik niemand toe als sportfanaat.
    Nederland heeft zich weer op de wereldkaart weten te plaatsen met dit onbenullige optreden.

    Like

  39. Hij moet gewoon de link tussen het NOC*NSB cq de Staat der Nederlanden en de VS vinden en dan gewoon daar gaan procederen en 50 miljoen eisen, voor het missen van een gouden plak, gedorven iinkomsten en de emotionele schade. Grote kans dat hij daar wel gaat winnen. Gewoon goed, gewoon doen!

    Geliked door 1 persoon

  40. Het ” recht ” heeft gesproken en geslachtofferd, voor mij geldt alleen het behoud en nazorg voor Yuri en hoop dat zijn leven hierdoor niet voor altijd is verwoest, zoja dan kunnen zijn slagers zich dit aantrekken. Het fenomeen biertje pakken heeft zijn tol geeist maar de euro,s smaken goed wel wrang.( ik praat gemakkelijk als niet alcohol nuttiger)

    Like

Plaats een reactie