Hallo zwarte mensen!

img_9939In dit stukje wil ik graag uitleggen hoe je als zwart mens en witte helper je slachtofferrol kunt erkennen en hoe je door dat te begrijpen hopelijk ook in de samenleving kunt inzien dat we jullie gezeik kotsbeu zijn. ‘Proud to be black’ geweldig! Dat weten we nu inmiddels wel, jullie ontvangen allemaal een gratis big-afro beurt bij kapsalon Umfufu op de Dappermarkt. Gooi die witte-privilege stijltang maar weg, strijk er je roti mee of geef hem terug aan jullie witte helpers. Kijk, wij witte mensen kunnen allemaal wel net doen of Sinterklaas nog een gezellig Hollands feestje is maar we kunnen die ouwe seniele schlemiel beter helemaal afschaffen, we zijn nu toch al lekker bezig. Maak van de Sint maar een Goedheiligmensje anders hebben we weer jaren gezeur van Opzij en Asha lezeressen dat het zelfbeeld van jonge meisjes en genderneutrale dingen verwoest wordt. Een Marokkaanse transseksueel kan natuurlijk ook in het kader van wederzijdse acceptatie en we noemen het Sinterneutraal. In plaats van lopen over het dak, gooien ze de Kafirs van het dak.

De zak van de Sinterneutraal vervangen we in de besneden doos van Umfufu. Daar stopt het, daar stopt het blij van zin, de hele wereld in. De datum verplaatsen we naar het Suikerfeest, halal pepernoten gestrooid door lilliputters verkleed in boerka’s lijkt mij pedagogisch wel verantwoord. Kan die beschimmelde ouwe knol ook gelijk op stalrust en plaats maken voor een kudde geiten. Hoor wat klopt daar kind’ren, hoor wat klopt daar kind’ren, ’T is in ieder geval niet meer ’t hartje van een ritueel geslacht schaap, lieve kindertjes.

Of met Keti-koti, de Surinaamse feestdag, nog beter! Valt lekker in de zomer, gooit Sinterneutraal gewoon wat roti en bakkeljauw in d’ één of and’re hoek. Mag Sylvana samen met dat witte hulpmeisje, Georgina, het Grote Boek dragen. Kunnen ze helemaal vol kalken met verbindende teksten dat witte mensjes niet deugen want het leven is nu eenmaal geen kinderfeestje. En net als Anne Steijn, Sylvana en Georgina wel een witte man inlijven, want als je op zwarte mannen valt heb je pas écht een probleem volgens de dames. Om dan vervolgens toch maar voor die witte foute man te gaan die dan toch weer niet zo fout blijkt te zijn qua zitplassen, papa-dagen en het ontbreken van een heel elftal kinderen bij verschillende bij-vrouwtjes.

Volgens mij zijn we er nu wel uit, ik heb persoonlijk niemand de katoenplantage ingejaagd, mijn ouders en grootouders ook niet. Vraag me alleen steeds maar af of dat witte gehelp ook niet wit privilege is?

Kunnen jullie zwarten het niet alleen af? Of moet dat witte gespuis jullie blijven helpen?

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Hallo zwarte mensen!

  1. Je kunt nou wel zeggen dat je een fake bontmuts draagt maar ik vermoed dat het bever bont is. A beaver hat. Zullen we ruilen? Ik heb zoiets in nep tijger of luipaard of zoiets. Enne… albino’s zijn wit. Ik ben blank en die helpers zijn ook allemaal blank. We hebben namelijk gewoon ook pigment. Top column trouwens, heb ‘em gedeeld op mijn Facebook.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s