4 mei, wel voor mij, lawaaihoer.

KZ Auschwitz, Brillen
Vernichtung der Juden in Polen durch die Nazis Zeugen des Massenmordes: ein Berg von Augengläsern in Oswiecim [Auschwitz]. ZentralbiH
Het is 4 mei, de dag dat wij Nederlanders 2 minuten lang herdenken, opdat wij nooit vergeten! Wij herdenken 2 minuten lang onze voorouders die nu iedere roeptoeter de gelegenheid geven te roeptoeteren wat hij maar wil. Wij denken even 2 minuten aan 6 miljoen kinderen, moeders, vaders, opa’s en oma’s die omgebracht zijn door de waanzin van een dictator.

Ik denk even 2 minuten aan mijn familieleden, de broer van mijn vader, mijn oom, die nooit teruggekeerd is uit de oorlog. Ik denk even 2 minuten aan mijn opa Daan, die opgepakt is tijdens de oorlog en nipt aan een concentratiekamp is ontkomen. Ik denk even 2 minuten aan mijn oma, die terwijl opa Daan ‘weg’ was twee joodse meisjes uit de Deurloostraat een schuilplaats heeft gegeven. Ik denk even 2 minuten aan mijn oma Maria, die ontelbaar keer 400 km heen-en-weer liep met de handkar langs het spoor van Amsterdam naar Limburg om linnengoed te ruilen tegen voedsel. Ik denk even 2 minuten aan mijn opa Lassie die gedurende de oorlog tientallen joden met gevaar voor eigen leven in zijn kelder een schuilplaats gaf. Ik denk even 2 minuten aan mijn vader die als 6 jarig kind stripboekjes verkocht op straat om voor deze mensen eten te kopen. Ik denk even 2 minuten aan mijn nichtjes die nooit hun voorouders hebben mogen leren kennen omdat ze allemaal zijn omgekomen in de gaskamer. Ik denk even 2 hele minuten lang aan alle families die hun geliefden zijn verloren. Ik denk even 2 minuten lang aan iedereen die ik niet ken en mij de mogelijkheid geven nu te leven in vrijheid.

Vandaag even 2 minuten stilte, al is het alleen al voor jou, vuile lawaaihoer…..opdat je nooit vergeet dat je hier kunt roeptoeteren wat je maar wil, hier wel. Na 2 minuten ben je pas bij het 163’ste slachtoffer.

Dus houd jij voorlopig maar even je bek, Rogier Temeijerink, niet even 2 minuten, maar het liefst voor altijd!

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s